onsdag 25. mai 2011

Slutt Vurdering (standpunkt) i faget Produksjon

Tema : Blomsterarbeid
Tid: 2 dager. 
Kompetansemål: 
Planlegg, gjennomføre og vurdere eget grunnleggende arbeid med ulike råvarer.
Eget kompetanse-mål: 
Analyser produktet


Skisser
Jeg ville arbeide med arrangementer.


Etter veiledning, fant vi ut av at her ville jeg brukte for mye materialer og fikk ikke vist min kompetanse på en best mulig måte.  Dessuten ville Hortensiaen visnet i løpet av kort tid. Dette er pga årstidene på hortensia. Disse som kommer nå, trenger vann hele tiden. Hvis det hadde vært hortensia som kom på høsten, kunne jeg godt laget dette produktet. Da ville hortensia, tørket ut og holdt seg. 
Her fikk jeg tankene på å vise kompetansemålene mine i noe annet, enn at jeg behersker arrangementer. Dermed beste jeg meg for å lage en dekorasjon.

DEKORASJONER
Første bilde: Rund lav dekorasjon/ dekorativ.
Andre bilde: Høy dekorasjon/ dekorativ. 
Nederste bilde: Klassisk avlang dekorasjon/ dekorativ. 

Mitt valg: Mitt valgt med en klassisk avlang dekorasjon som er dekorativ. Grunnen for jeg valgte den fordi den setter meg til den største utfordringen. Her får jeg gjennomgå/ jobbe med harmonisk helhet, skape volum, gruppe plassering, balanse i arbeidet og jobbe med dominans i FLOF tanke på helheten. Jeg tar utfordringen!

Her har jeg satt sammen estetiske arbeider, der du ser kontrasten glir inn i hverandre i helheten. Dette er fra mørkt produkt ( røde peoner) til lyst produkt ( hvite cymbidiumer). Veldig stilig og se forskjellene på arbeidene etterpå. Hvilken uttrykk de skaper, og hvordan de kan brukes til forskjellige anledninger. Dette er bare ved å tilføye forskjellige botaniske materialer. Jeg må innrømme det er spennende å se og det jeg får lære ved hjelp av å tegne skisser og utforske. 

ARBEIDSTEGNINGEN MIN 
Grunnen for jeg valgte denne og ikke de andre, var på grunn av kontrastene som skapte en flott  harmonisk helhet, og det kommer til å bli en frodig dekorasjon. Jeg har planlagt å tilføye gule nelliker, hvite delfiniumer på hver sin side, selje greiner som blir overlappinger for å skape volum, sammen med hovedblomsten cymbidium (blir sett i vannholder), i stede for å bruke roser som er veldig vanlig å bruke i slike arbeider.  Jeg kommer til å tilføye noe grønt, som typha, galax blader og bjørnegress  som har glatte overflater.

ResultatetDel sitronen i to og stift dem! stilig, enkelt 

og ikke minst elegant i en dekorasjon!


REFLEKTER: 
Jeg valgte bort: selje greinene, pga de var all for grove til produktet mitt. Det passet ikke inn med resten av materialene mine. Dette er pga de har en elegant og rent uttrykk. 
Jeg tilføyet: pistac,peon blader, olivenblad, gyps, aspedistra blad og sitron. Her har jeg fått inn materialer som følger, formene, kontrast til overflatene og får en jevnere helhet som jeg kan trekke i hele produktet.


Produktet mitt
Stillform: Dekorativt
Kontraster: Mørke/lyse kontraster
Volum: bjørnegress, pistac, olivenblad, sitronene, galax bladene, gyps, peon bladene og knoppene til delfiniumen. 
Balanse: Jeg jobbet asymmetrisk.
 jeg jobbet med  skrå linjer på nellikene, cymbidiumene og bjørnegressene som var med på å få en strengere linje. Dette var med på å følgte formen på produktet. 
Harmoni: produktet var godt å se på, pga av fargevalgene og plasseringene i produktet.


Analyse skjema


DOMINANS
KONTRAST
FORM
RUND
OVALE FORMER
LINJE
LEKNE LINJER
STRENGE LINJER
OVERFLATE
MATT
MYK/ GLATT
FARGE
GULT
GRØNT, MØRKE ROSA OG HVIT
Dominans i form/rund: Blomstene på delfinium, (og knoppene på delfiniumen) galax blad, gyps, nellikene og sitronene. 
Kontraster i form/ovale former: Cymbidium, pistac, olivenblad, peon bladene og aspedistra bladene.  
Dominans i linjer/lekne linjer: oliven bladene, pistac, peon bladene, knoppene fra delfiniumene. 
Kontraster i linjer/ strenge linjer: typha og bjørnegress.
Dominans i overflate/matt: Cymbidium, peon bladene, olivenblad
Kontraster i overflate/myk: Nellik, delfinium, 
Kontraster i overflate/glatt: Pistac, glaxbladene, sitron, aspedistra blad, bjørnegress 
Dominans i farge/gult: Nellikene, sitronene, litt på cymbidiumen.
Kontraster i farge/grønt: Pistac, peon blader, olivenbladene, typha, bjørnegress, cymbidium, og greinene på delfiniumen. 
Kontraster i farge mørke rosa: Litt av cymbidium-en. 
Kontraster i farge hvit: Delfinium og gyps. 


EGENVURDERING: 
Jeg fikk lært mer om plassering av ulike materialer i et produkt som får en en fin balanse, og det å sette sammen materialer som har ulike overflater, som glatt, matt og myk. Analysere materialene før bruk, og at skisser hjelper deg utrolig mye, når du først utforske  ulike råvarer i stede for å bare lage noe med en gang. 
Jeg ble fornøyd med det endelige produktet. Jeg må innrømme det var litt vanskelig å jobbe med helheten, og få en fin harmonisk uttrykk og plasseringene i produktet. For det var veldig lett for å få et rotete uttrykk. Jeg er glad for jeg valgte dekorasjon til slutt, da får jeg vist at jeg kan lage andre ting og, i blomsterdekoratørfaget. 


KILDE: Tatt bilder med digitalkameraet mitt.

1 kommentar: